Globala utvecklingsstudier: metod och examensarbete

Kurspaket
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-16728
Ansökan stängd

Kort om kurspaketet

Det här kurspaketet ger en grundlig genomgång av samhällsvetenskaplig metod och möjlighet att under individuell handledning självständigt genomföra en vetenskaplig studie.

Om utbildningen

Paketet består av kurserna:

• GS1311 Metod inom globala studier
  • US1511 Globala utvecklingsstudier: Examensarbete

Kontakta studievägledningen om du har frågor om utbildningen:

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkänt resultat i kärnkurser om sammanlagt 30 hp i Globala utvecklingsstudier, godkänt resultat i fördjupningskurser om sammanlagt 30 hp i Globala utvecklingsstudier.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna

Globala utvecklingsstudier är ett ämne för dig som vill arbeta med globala, nationella och lokala utvecklingsfrågor. Du kan till exempel arbeta som handläggare i svenska kommuner, eller projektkoordinator i olika lokala frivilligorganisationer eller på internationella företag som arbetar i utvecklingsländer. Du kan också jobba i statlig verksamhet som till exempel Utrikesdepartementet eller SIDA eller i överstatliga organisationer som EU, FN, Internationella valutafonden eller Världsbanken.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen i globala utvecklingsstudier sker genom föreläsningar, seminarier, grupparbeten och övningar. Du får också träning i muntlig presentation samt i att läsa, analysera och skriva texter.

Lokaler

Undervisningen ges i Annedalsseminariet i Linnéstaden, ett stenkast från Slottsskogen.