Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Folkmusikmetodik - att undervisa på gehör

Kurs
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-13757
Ansökan stängd

Om utbildningen

Att lära sig melodier, rytmer och olika spelstilar genom att lyssna och ta efter har en lång tradition inom folkmusiken. Den här kursen vänder sig framför allt till dig som är aktiv inom folkmusikgenren och har erfarenhet av att lära dig på gehör, men som vill ha fler verktyg för att själv kunna undervisa elever och elevgrupper på gehör. Du får tillsammans med de andra kursdeltagarna träna på att lära ut melodier och enkla arrangemang med utgångspunkt i folkmusik från Norden och Balkan. Du får insikt om hur du på ett inkluderande sätt kan få med dig så många som möjligt i en grupp där elevernas förkunskaper och musikförståelse varierar. I kursen övar ni på att förbereda material för grupper i olika åldrar och spelskicklighetsgrad, och testar materialet på varandra med hjälp av olika pedagogiska metoder. 

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.  

Urval

Alternativt urval

Så är det att plugga

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.