Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Filmgenrer

Kurs
FL1080
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12704
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 16 juli 2021.

Om utbildningen

Genrer är ett grundläggande sätt att producera, kategorisera och diskutera film. Kursen fokuserar på en specifik genre för att ge dig verktyg att bättre förstå en vanlig berättartradition. Du kommer att få diskutera genretypiska drag ifrån olika delar av världen. Hur kan vi förstå populära berättartraditioner i sitt sociala och kulturella sammanhang? Hur har genren utvecklats i förhållande till andra filmkonventioner? Kursen ger dig kunskaper om olika teoretiska perspektiv och stilistiska traditioner. Genom en genreanalys som spänner över flera olika kulturer, utmanas den europeiska och amerikanska dominansen i västerländsk filmhistoria.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Studier utomlands

En-eller två terminer utlandsstudier kan ingå i en examen i Filmvetenskap. Väljer du att studera tre terminer filmvetenskap på heltid i Göteborg, kan du läsa valfria kurser utomlands som ett sätt att bygga en examen. Vill du studera filmvetenskap utomlands, har institutionen flera utbytesavtal med lärosäten i Europa där detta går, bland annat på University College London, Masaryk university. Brno Tjeckien och Rijksuniversiteit Groningen, Nederländerna.