Fattigdom, försörjning och boende

GU-17901
Ansökan stängd

Kort om kursen

I kursen får du ta del av fattigdom, försörjning och boende utifrån teoretiska perspektiv på normalitet, avvikelse, exkludering och kontroll. Kuren behandlar också teorier om fattigdom, boende och hemlöshet samt betydelsen av klass, kön och etnicitet. Vägar in i och ut ur fattigdom och hemlöshet diskuteras, samt konsekvenser av fattigdom, hemlöshet och segregation.

Om utbildningen

Kursen vänder sig till den som är intresserad av att förstå hur frågor kring boende hänger samman med fattigdom och försörjning men även hur socialtjänsten på olika sätt arbetar med dessa frågor.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För att vara behörig till kursen krävs att den studerande genomgått termin 1 och termin 2 samt kursen Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, SQ4131, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs universitet, med godkänt resultat eller har motsvarande kunskaper genom andra utbildningar samt yrkeserfarenhet. Från VT19 gäller följande krav: Godkänt resultat från kurser SQ4111 Socialt arbete, 30 hp, SQ4122 Juridik för det sociala arbetet, 15 hp och SQ4131 Det sociala arbetets teorier, metoder och etik, 15 hp, enligt utbildningsplan för socionomprogrammet vid Göteborgs Universitet eller har motsvarande kunskaper genom godkända studier om minst 60 hp inom närliggande område samt relevant yrkeserfarenhet.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningsformerna består av föreläsningar och seminarier samt ett projektarbete. Vi har även en temadag med inbjudna gäster, en stadsvandring samt ett profilgemensamt filmseminarium.