Länkstig

Evidens i praktiken: förändring av verksamheter utifrån evidens

Kurs
EV2113
Avancerad nivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-12451
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 juli 2024.

Om utbildningen

Hur förändras verksamheter och vilken roll har ny kunskap i sådana förändringar? Du kommer att följa förändringsprocesser från ax till limpa i den här kursen: från initiering och behovsanalys, till metoder och modeller för förändringsarbete utifrån evidens samt uppföljning och utvärdering av effekter. Centralt i kursen är att sambandet mellan ett antal viktiga faktorer, nämligen vad som skall förändras och varför, liksom vem som genomför och utvärderar förändringsarbetet.

Behörigheter och urval

Behörighet

För tillträde till kursen krävs krävs kandidatexamen om 180 hp eller motsvarande, eller relevant erfarenhet av arbete med evidens, kvalitetssäkring eller verksamhetsutveckling samt minst yrkesexamen eller universitetsutbildning motsvarande 120 hp. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3 och Engelska 6

Instruktioner för ansökan

Mer information om antagningsprov och arbetslivserfarenhet se länken nedan som tar dig till sidan med rubriken Mer om programmet evidensbasering praktik teori kontext.

More information about Instruktioner för ansökan

Urval

Högskolepoäng, max 285 hp. Förtur ges till studenter som inkommit med antagningsprov senast 1 juni inför höstterminen och 15 november inför vårterminen.
Mer information om antagningsprov