Evidens i praktiken: förändring av verksamheter utifrån evidens

EV2113

GU-22855
Ansökan stängd

Om utbildningen

Hur förändras verksamheter och vilken roll har ny kunskap i sådana förändringar? Du kommer att följa förändringsprocesser från ax till limpa i den här kursen: från initiering och behovsanalys, till metoder och modeller för förändringsarbete utifrån evidens samt uppföljning och utvärdering av effekter. Centralt i kursen är att sambandet mellan ett antal viktiga faktorer, nämligen vad som skall förändras och varför, liksom vem som genomför och utvärderar förändringsarbetet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen eller motsvarande, eller relevant erfarenhet av arbete med evidens, kvalitetssäkring eller verksamhetsutveckling samt minst yrkesexamen eller universitetsutbildning motsvarande 120 hp.

Instruktioner för ansökan

Mer information om antagningsprov och arbetslivserfarenhet se länken nedan som tar dig till sidan med rubriken Mer om programmet evidensbasering praktik teori kontext.

Läs mer om Instruktioner för ansökan

Urval

Urvalet sker utifrån arbetslivserfarenhet. På grund av utbildningens tidsåtgång ges företräde till sökanden med en tydlig intentionsförklaring från arbetsgivare. I övrigt baseras urval på antingen A. utförlig redogörelse för tidigare erfarenhet, nuvarande eller framtida roll i arbete med evidens, kvalitetssäkring och utvärdering eller B. intyg från arbetsgivare som anger vilken roll den sökande har haft, nu har och i framtiden förväntas ha i arbete med förändring av verksamheten i enlighet med ny kunskap.

Mer information om antagningsprov och arbetslivserfarenhet