Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Prof. Jan Yngwes arm och en student
Foto: Medieteknik GU
Länkstig

Dirigering 1

Kurs
MVK470
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15311
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig som vill stärka dina grundläggande kunskaper i dirigering. Arbetet sker utifrån ett vokalt perspektiv och du kommer att få arbeta med gestisk interpretation och slagtekniska övningar samt instuderingsmetodik av olika körstycken. Kursen syftar också till att öka dina kunskaper vad gäller musikalisk ledning, repetitionsarbete, röstförståelse och tonbildning i arbete med körer.  

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Förutom grundläggande behörighet krävs särskild behörighet i form av 15 hp inom konstnärligt kandidatprogram i musik eller 15 hp inom lärarprogram med inriktning musik alternativt motsvarande kunskaper och färdigheter. Motsvarandebedömning baseras på dokumenterade meriter som bifogas ansökan.

Urval

Urvalet grundas på en intervju där de sökandes utbildningar, meriter och erfarenheter bedöms av en lärare som rangordnar de sökande utefter sin samlade bedömning och efter eventuell ensemblesammansättning.

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen genomförs i form av grupplektioner.

Höstterminen 2021 går kursen på tisdagseftermiddagar.

Lokaler

Kursen ges vid Högskolan för scen och musik i centrala Göteborg. I huset finns bland annat övningsrum, konsertscener och inspelningsstudior. Besöksadress: Fågelsången 1, Göteborg.