Bild
Länkstig

Danska, fortsättningskurs

Kurs
NS1230
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12804
Ansökan stängd

Kort om kursen

I en globaliserad värld blir även de närmaste grannländerna allt viktigare och det är en omväg att kommunicera med andra skandinaver på engelska. Många företag, särskilt på västkusten, har en gemensam organisation för hela Norden. Det är lätt att resa till Danmark, och det finns ett omfattande kulturellt utbyte mellan Danmark och Sverige. Den här kursen är till för dig som redan har läst 30 hp danska och vill fördjupa dig ytterligare.

Om utbildningen

Studier i danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om språkvetenskap samt kunskaper om dansk historia, samhälle, litteratur och kultur. Under denna första fortsättningskurs fördjupar du dig i modern danska och språkvetenskap med ett kontrastivt dansk-svenskt perspektiv. Du läser dansk nutidslitteratur, tränar muntlig och skriftlig framställning och får en orientering om det danska samhället. På kursen förekommer såväl kvällsundervisning som nätbaserad undervisning. Observera att undervisningsspråket är danska (delkurs 1 och 2) och danska eller svenska (delkurs 3).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Godkända grundkurser i Danska eller motsvarande.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Universitetsutbildning i danska är användbar för många olika yrkesgrupper, som översättare, säljare, journalister och skribenter. För lärare i såväl svenska som andra ämnen gerstudier i danska ökad kompetens i grannspråksundervisning.Studier i danska ger dig möjlighet att gå vidare till översättarprogrammet med danska som ett av källspråken. Efter denna kurs kan du läsa mer danska på fortsättningsnivå i form av danska, fortsättningskurs 2, 15 hp.