Atelierista i förskola, skola och samhället - historiska och samtida perspektiv

BVKBPA
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-15054
Ansökan stängd

Kort om kursen

I kursen introduceras och problematiseras den pedagogiska filosofin Reggio Emilia ur historisk och samtida kontext, och rollen som Atelierista i förskola och skola. Kursens övergripande mål är att studenten ska kunna planera, genomföra, utveckla och värdera kreativ, skapande bildpedagogisk och kulturpedagogisk verksamhet inom förskola och grundskola.

Om utbildningen

Kursen behandlar i huvudsak följande: dokumentation som pedagogisk agent, process- och projektarbeten, konstbaserade och estetiska lärprocesser i skola och förskola utifrån förhållningssätt till material samt vidgade språkbegrepp och kompetenser.

Genom kursen varvas praktiska estetiska och konstbaserade moment med teoretiska studier. Kurser ges på avancerad nivå.

Behörigheter och urval

Lärarexamen eller konstnärlig kandidatexamen.

Högskolepoäng, max 165 hp.