Arkeologisk prospektering - tillämpning av georadar och magnetometer

Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Undervisningsform
Start/slut
Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-22107
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

I den här kursen studerar vi georadar och magnetometer. Du får en bred inblick i användningen av dessa metoder samt exempel på aktuella tillämpningar. Vi belyser bakomliggande tekniska förutsättningar samt metodernas problem och möjligheter i relation till arkeologisk forskning och antikvarisk praktik. Vidare får du en grundläggande förståelse för hur en prospektering praktiskt genomförs. Under laborationer i fält demonstrerar vi de två olika teknikerna. Kursen består av två delkurser: 1. Arkeologisk prospektering, teori och metod (5 hp) och 2. Fältövningar (2.5 hp).

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs 90 hp i arkeologi, historia eller antikens kultur och samhällsliv (eller motsvarande). Av dessa 90 hp ska minst 15 hp utgöras av ett självständigt arbete.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du hittar Institutionen för historiska studier i Humanistens lokaler på Renströmsgatan 6. Vår personal sitter på plan 5 och 6.