Länkstig

Mats Geijer

Professor/överläkare

Avd för
radiologi
Besöksadress
Bruna stråket 11b v 2 su/sahlgrenska
41345 Göteborg
Postadress
Sahlgenska universitetssjukhuset
41345 Göteborg

Om Mats Geijer

Hösten 2018 tillträdde Mats Geijer som ny professor i diagnostisk radiologi. Han kommer närmast från Lunds universitet där han varit specialist inom diagnostisk radiologi.

Se en samlad publikationslista.

I samband med professorsinstallationen i våren 2019 gjordes filmer med de nya professorerna; "Mats Geijer forskar på muskler och skelett med syftet att förbättra radiologisk diagnostik och behandling av olika sjukdomar. Flera projekt berör sjuklig förändring av vävnader, artros i höftleder samt komplikationer och samsjuklighet vid den reumatiska sjukdomen spondylartrit. Utveckling av diagnostiken, exempelvis vid ligamentskador i handleden eller vid benmärgscancer, sker med hjälp av bland annat lågdos-datortomografi, samt med högfälts-magnetkamera, ofta i samarbete med andra universitet i Sverige". Se filmen med Mats.

Se även ett inslag i SVT "Nya metoder inom röntgenvården" med Mats från 2018 och den då pågående Röntgenveckan i Örebro. – AI kan användas på många olika sätt, både för att upptäcka förändringar och för att hjälpa till med att tolka dem. Det har ju funnits i mammografi under lång tid, i mer än ett decenium (...).