Bild
Affischbilder från utställningarna
Länkstig

Nu öppnar årets sista examensutställningar med studenter från HDK-Valand

Den 21 maj invigs årets två sista examensutställningar från konstnärliga program på HDK-Valand. I Kronhuset hittar du verk av studenterna på programmen i konsthantverk i Göteborg medan studenterna på programmen på HDK-Valand Steneby ställer ut i växthuset i Trädgårdsföreningen.

”Reflections from a future” är titeln på examensutställningen i konsthantverk. I utställningen medverkar studenterna på kandidatprogrammen keramikkonst, textilkonst, smyckekonst och det internationella masterprogrammet i konsthantverk med inriktningarna keramikkonst, textilkonst och smyckekonst.

Identitet, förlust, lekens betydelse, samhälleliga strukturer och frågor kring frigörelse är några av de teman som utforskats i de olika examensarbetena. Studenterna har undersökt och fördjupat sitt kunnande om material och tekniker inom sina valda inriktningar, med utgångspunkt i konceptuella frågeställningar som speglar vår samtid och framtid.

Utställningen äger rum mellan den 21 och 29 maj på Kronhuset i Göteborg. Vernissage sker i digital form kl. 14.00 den 21 maj. Utställningen kommer även att dokumenteras i en katalog som blir tillgänglig efter utställningen.

Läs mer: EXAMENSUTSTÄLLNING: Reflections from a future

För mer information:

I Trädgårdsföreningen visar tjugotre studenter från HDK-Valand Steneby ett smakprov av resultaten från två respektive tre års studier på master- eller kandidatnivå. I utställningen finns en mångfald av kunskap, tillvägagångssätt och perspektiv som skickar en signal om en energisk generation som kommer att leda och forma sina respektive fält under många år framöver.

Bland de medverkande finns studenter på kandidatprogrammet Textil - Kropp - Rum som utgår från en bred palett med tekniker för att arbeta med textil och applicerar detta i en mängd olika sammanhang, allt från kostymdesign för scen, installationer till textil skulptur. Studenterna på kandidatprogrammet i Möbeldesign inriktning trä har fokuserat på att lösa konstnärliga och materialrelaterade problem i relation till möbelindustrin och det omgivande samhället medan studenterna på kandidatprogrammet Metallgestaltning utvecklar en bred repertoar av tekniska kunskaper för att utveckla konstobjekt för offentliga miljöer och gallerier. Studenterna på masterprogrammet i Tillämpad konst och design arbetar gränsöverskridande mellan materialinriktingarna med fokus på att utveckla nya kritiska perspektiv genom fördjupade undersökningar av materialen.

Utställningen äger rum den 21 maj till 6 juni i växthuset i Trädgårdsföreningen, Göteborg. Ett digitalt vernissage kommer hållas den 21 maj kl. 18.

Läs mer: EXAMENSUTSTÄLLNING: HDK-Valand Steneby

För mer information:

Digital examensplattform

Examensprojekt finns också tillgängliga digital på HDK-Valands examensplattform som uppdateras kontinuerligt: https://hdk-valand-graduation.se