Länkstig

Utvecklingspsykologi: Barn och ungdomar

Kurs
PX1103
Grundnivå
30 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökningsperiod
-
Anmälningskod
GU-17403

Kort om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av barns och ungdomars psykologiska utveckling. Du lär dig hur olika psykologiska aspekter formas och förändras under barn- och ungdomsåren och vilken påverkan omgivande faktorer som familj, kultur och samhälle har.

Om utbildningen

Den här kursen ger dig grundläggande kunskaper i utvecklingspsykologi med fokus på barn- och ungdomsåren. Vi går igenom hur tänkandet utvecklas, hur sociala relationer uppstår och utvecklas, emotionernas roll, och betydelsen av språklig och kommunikativ utveckling från spädbarnsåldern till sena tonåren.

Vi går också igenom och diskuterar olika utvecklingspsykologiska teorier. I en del av kursen kommer du att skriva och presentera ett fördjupningsarbete inom ett område som du själv väljer.

Behörigheter och urval

Behörighet

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Efter studierna

Kursen vänder sig till alla som är intresserade av psykologisk utveckling, men kan vara speciellt relevant för dig som arbetar, eller vill arbeta, med barn eller unga. Kursen kan läsas separat eller som ett komplement till andra studier. Du kan också bygga på med andra kurser i psykologi och ta en kandidat- eller masterexamen i ämnet psykologi. 

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen sker huvudsakliga genom föreläsningar och seminarier. Även tillämpningsuppgifter och praktiska övningar ingår. 

När det är pedagogiskt lämpligt och praktiskt möjligt kan du som student välja om du vill delta på plats eller online.