Självständiga och kooperativa fordonsystem

GU-18669
Tillfället är inställt

Om utbildningen

Detta projekt studerar lågkostnadssystem för miniatyrfordon som använder trådlös kommunikation i stor skala på en testplattform, baserad på öppen källkod. Testplattformen kan vara utrustad med ombordsensorer, såsom kameror, laser, radar, hastighetssensorer etc.

I denna kurs kommer studenten att lära sig att utforma fordonssystem som kan röra sig självständigt och / eller kommunicera med andra fordon för att samordna sitt agerande. Studenten kommer att simulera fordonssystem eller konstruera sådana system som bygger på miniatyrfordonsmodeller (robotar)

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Avslutade kurser om 120 hp inom ämnet Datavetenskap, Software Engineering eller motsvarande. En kurs (7,5 hp eller motsvarande) i ett av följande områden krävs: Datorkommunikation (DIT420 eller motsvarande), Datanät (DIT663 eller motsvarande), Operativ System (DIT400 eller motsvarande), Algoritmer (DIT600 eller motsvarande) eller Project: Industrial IT and Embedded Systems (DIT168 eller motsvarande) Följande kunskapsnivå i Engelska krävs; Engelska 6/Engelska B eller motsvarande från ett erkänt internationellt test, t.ex. TOELF, IELTS.

Högskolepoäng, max 225 hp.