Bild
Länkstig

Retorik för yrkesverksamma

Kurs
SV1136
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-22813
Ansökan stängd

Kort om kursen

Varför inte ge ditt CV det där lilla försprånget? På Retorik för yrkesverksamma får du en rejäl dos praktisk träning i konsten att tala övertygande i olika situationer. I den här kursen lär du dig hur de klassiska retoriska verktygen kan tillämpas för yrkesverksamma i dag! Träffarna förläggs till eftermiddagar för att göra det möjligt för den som arbetar att delta.

Om utbildningen

Den här kursen vänder sig till dig som i din yrkesverksamhet har det talade ordet som ett viktigt arbetsredskap. Till denna kategori räknas exempelvis lärare, jurister, projektledare, personalvetare, säljare, kommunikatörer m.m., dvs. yrken där skicklighet i muntlig framställning är en nyckelegenskap. Även du som siktar på anställning inom vårdsektor och organisationsväsende kan bygga ut din grundexamen med retorik.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Minst 90 hp på grundnivå.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Den här kursen är ett utmärkt komplement för dig som huvudsakligen studerar andra ämnen än språk och känner ett behov av att vässa din muntliga presentationsteknik. 7,5 hp retorik är en värdefull komponent i ett stort antal utbildningar. Vill du fördjupa dig ytterligare i retorik finns det också en helfartskurs Retorik (SV1133) som ges på dagtid varje termin.