Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Presentationsteknik

Kurs
SV2151
Avancerad nivå
3 högskolepoäng (hp)
Studietakt
33%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-22852
Ansökan öppnar 15 september 2021

Kort om kursen

Både i studierna och i yrkeslivet är det en styrka att kunna hålla en klar och väl förberedd presentation. Dragningar, redovisningar, pitchar och presentationer - alla typer av muntliga framträdanden kan stärkas med hjälp av träning och kunskap. Den här kursen vänder sig till dig som studerar på avancerad nivå och vill förbättra dina färdigheter i att göra vetenskapliga presentationer. På kursen behandlas talarrädsla, manushantering och röstvård. Träffarna är praktiskt orienterade med många övningar och träningsmoment.

Om utbildningen

Kursens mål är att ge dig större kunskap, säkerhet och färdighet i att göra vetenskapliga presentationer på svenska. Med utgångspunkt i den klassiska retoriken tar vi upp många av de aspekter som aktualiseras i samband med vetenskapliga presentationer, t.ex. röstteknik, nervositetshantering samt användning av stödpapper och manus. Kursen omfattar många praktiska övningar, bl.a. improvisationsövningar.

Kontaktinformation:

E-post: kurser.studievagl@svenska.gu.se
Telefon: 031-786 4469
Telefontid: tisdag, onsdag och torsdag klockan 10.00-11.00
Besöksadress: Renströmsgatan 6, Humanisten, plan 3, rum F308
Drop-in: tisdag, onsdag och torsdag klockan 11.00-12.00

Studierektor: Susanna Karlsson https://svenska.gu.se/om-oss/personal?userId=xkarsu

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen eller motsvarande. Därutöver krävs språkkunskaper motsvarande Svenska B/Svenska 3 och Engelska A/Engelska 5.

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.

Efter studierna

Kursen vänder sig till dig som i din framtida yrkesverksamhet kommer att ha det talade eller skrivna ordet som det viktigaste arbetsredskapet. Till denna kategori räknas exempelvis journalister, informatörer, kreatörer, förlagsredaktörer, tolkar och översättare. Även du som siktar på anställning inom administration och organisationsväsende kan ha användning av att bygga ut din grundexamen med svenska. Kursen kan ingå i en filosofie magister-eller masterexamen, dock inte tillsammans med annan kurs med motsvarande innehåll.