Praktisk filosofi: Avancerad litteraturkurs 3

GU-12464
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen består av fördjupad läsning, analys och kritisk granskning av central litteratur inom något eller några delområden i praktisk filosofi. Kursen kan antingen läsas som två delkurser om vardera 7,5 hp inom två olika delområden eller som en delkurs om 15 hp inom ett delområde. I anslutning till introduktionstillfället utses en lämplig handledare utifrån studentens önskemål och ämnesinriktning. Valet av delområde och lämplig litteratur görs i samråd med handledare och examinator. Studenten kommer som regel ha möjlighet att utforma delar av kursens innehåll, och i vissa fall även examinationen, i samråd med handledare och examinator på ett sätt som är lämpligt i förhållande till studentens framtidsplaner och övriga studier. Delkurser kan också läsas inom ramen för det nationella samarbetsprogrammet för master- och forskarutbildning i filosofiämnena. En sådan inriktning bör godkännas av handledare i förväg.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Minst 45 hp godkänt resultat på avancerad nivå inom huvudområdet praktisk filosofi, varav godkänt resultat på Praktisk filosofi: Avancerad litteraturkurs 1, 15 hp (FP2100 eller FP2101) och Avancerad litteraturkurs 2, 15 hp (FP2200 eller FP2201), eller motsvarande.

Högskolepoäng, max 225 hp.