Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Länkstig

Naturvetenskapligt basår, Biologi

Kurs
NBAB00
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
100%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-21003
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen vänder sig till dig som behöver bli behörig i biologi motsvarande gymnasiekurserna biologi 1 och 2 för att söka in på vidare utbildning.

Om utbildningen

Kursen ingår i Naturvetenskapligt basår 60 hp och ger behörighet motsvarande gymnasiekurserna biologi 1 och 2. Du ges en presentation av vad en cell är, bakteriers struktur och funktion, växt- och djurceller, cellens genetik, arvets mekanismer och bioteknik. Kursen behandlar även växt- och djurrikets systematiska indelning. Med människan som modell förklaras de viktigare organens funktion, reglering och samordning. Du får också en orientering i hur fotosyntesen och växternas vatten- och näringsupptag fungerar. Kursen avslutas med ekologi där samspelet mellan olika organismer behandlas.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet + Matematik C. Eller: Matematik 3b / 3c

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 225 hp (33 %).

För antagning till sommaren 2021 och framåt gäller följande urval: betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %).

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen är både teoretiskt och praktiskt inriktad och sker i form av föreläsningar, exkursioner/fältstudier och grupparbeten.

Lokaler

Undervisningen bedrivs huvudsakligen på Zoologen (Medicinaregatan 18 A), i Botanhuset (Carl Skottsbergs gata 22B) och i Lundberglaboratoriet/Medicinarelängan (Medicinaregatan 3-11).