Möt tidigare studenter från masterprogrammet Hav och samhälle

Hav och samhälle är ett tvärvetenskapligt masterprogram som kan leda till många olika typer av arbeten. Läs vad några av våra tidigare studenter arbetar med idag.

Amanda Dahl jobbar som länsfiskekonsulent

Via praktiken blev hon introducerad till den gemensamma strategin för framtidens fiske. Sedan dök det upp en tjänst som länsfiskekonsulent och Amanda tror att hon fick den tack vare sitt examensarbete.

Just nu är hon lite insnöad på vattenbruk – ett spännande område med till exempel odling av alger och ostron som utvecklas hela tiden.

Alexandra Falk jobbar med miljöövervakning

Alexandra Falk har alltid vetat att hon ville jobba med miljön på något sätt. Nu jobbar hon som miljöanalytiker på Kustlaboratoriet i Lysekil och arbetar bland annat med provfiske för att bedöma ekosystemen på Västkusten.

Kustlaboratoriet har intensiva fältperioder på våren och hösten när de arbetar med provfiske för att få en uppfattning om bestånden.