Länkstig

Möt tidigare studenter från masterprogrammet Hav och samhälle

Hav och samhälle är ett tvärvetenskapligt masterprogram som kan leda till många olika typer av arbeten. Träffa några av våra tidigare studenter i reportagen som finns längre ner på sidan.

Amanda Dahl jobbar som länsfiskekonsulent

Via praktiken blev hon introducerad till den gemensamma strategin för framtidens fiske. Sedan dök det upp en tjänst som länsfiskekonsulent och Amanda tror att hon fick den tack vare sitt examensarbete.

Just nu är hon lite insnöad på vattenbruk – ett spännande område med till exempel odling av alger och ostron som utvecklas hela tiden.

Sebastian Packalén är produktspecialist

Sebastian Packalén arbetar som produktspecialist på Alfa Laval med ett reningssystem som förhindrar spridningen av invasiva arter med fartyg - ett arbete där han kan kombinera sina intressen för teknik och havsmiljö.

Roligast med jobbet är utbilda kunder i systemet. Både de tekniska bitarna, men också varför det är viktigt att systemet fungerar med hänsyn till miljön.

Alexandra Falk jobbar med miljöövervakning

Alexandra Falk har alltid vetat att hon ville jobba med miljön på något sätt. Nu jobbar hon som miljöanalytiker på Kustlaboratoriet i Lysekil och arbetar bland annat med provfiske för att bedöma ekosystemen på Västkusten.

Kustlaboratoriet har intensiva fältperioder på våren och hösten när de arbetar med provfiske för att få en uppfattning om bestånden.