Molekylärbiologisk diagnostik av mikroorganismer

GU-10756
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen är en molekylärmetodologisk metodikkurs som främst fokuserar på diagnostik av mikroorganismer. Kursen fokuserar på olika PCR-metoder såsom realtids-PCR, RT-PCR och dd-PCR samt Sanger-sekvensering, NGS och epidemiologisk metodik med fokus på applikationer, metoddesign, databasanvändning och felsökning.

Kursen riktar sig främst till biomedicinska analytiker eller motsvarande. Kursen innehåller både praktiska och teoretiska moment.

Läs vidare om kursen här; https://studentportal.gu.se/minastudier/biomedicine/fristaende-kurser

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För behörighet till kursen krävs kandidatexamen, 180 hp, eller motsvarande inom något av utbildningsområdena medicin,vård eller naturvetenskap, och kurser i molekylärbiologi, 7.5 hp och mikrobiologi, 7.5 hp.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Efter studierna