Bild
Länkstig

Havet i klassrummet

Kurs
LBIO02
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-11221
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen vänder sig i första hand till dig som är lärare eller lärarstuderande och som vill skaffa dig kunskap om havet och hur man kan arbeta experimentellt med marin vetenskap i skolan.

Om utbildningen

Vi lever på havens planet men i skolan får inte alltid havet och dess ekosystem plats i undervisningen. Det vill vi ändra på! Kursen är främst inriktad mot lärare eller lärarstuderande och fokuserar på hur man genom experimentell undervisning kan studera marina livsmiljöer, marint liv, marin ekologi och marina miljöproblem.

Vi kombinerar kunskap om havet med hur man kan arbeta experimentellt med marin vetenskap i undervisning på förskole-, grundskole- och gymnasienivå gärna i skolmiljöer som ligger långt från havet. Kursen kombineras med fördel med heltidsarbete och det ingår två fältmoment (helger) vid marin fältstation (ca 3+3 dagar sommartid).

Kurslitteraturen hittar du via denna länk, som går till kurssidan på Studentportalen.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen bedrivs huvudsakligen på distans genom kvartsfart nätbaserad undervisning men det ingår även två obligatoriska fältkursmoment (3 + 3 dagar sommartid, vid marin fältstation).