Examensarbete för magister i Omvårdnad

GU-10457
Ansökan stängd

Kort om kursen

Denna fristående kurs vänder sig till sjuksköterskor som vill har en examen på avancerad nivå och som väljer att läsa fristående kurser. Kursen består av ett examensarbete på avancerad nivå.

Om utbildningen

Kursens mål är att du skall tillägna dig fördjupade kunskaper inom omvårdnad genom studier i vetenskapligt arbetssätt. Du skall kunna planera, genomföra, försvara och granska en forskningsplan för en empirisk eller en teoretisk studie relevant för huvudområdet. Undervisning i kursen innefattar litteraturstudier, egna litteraturstudier, individuell handledning, föreläsning samt seminarieverksamhet.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Kandidatexamen inom vårdvetenskapens huvudområden samt Vetenskaplig metod, 7,5 hp på avancerad nivå. Dessutom krävs språkkunskaper motsvarande Svenska 3/Svenska B och Engelska 6/Engelska A.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Undervisningen

Undervisningen är mestadels campusförlagd och består av föreläsningar, grupparbeten, seminarier med mera.

Lokaler

Undervisningen sker i lokaler på Hälsovetarbacken i centrala Göteborg som är en del av campus Medicinareberget. Här läser du tillsammans med studenter från många andra hälsovetenskapliga program. Undervisningslokalerna ligger nära Linnéplatsen och Sahlgrenska universitetssjukhuset med goda kommunikationer till övriga delar av Göteborg.

Läs mer om lokaler