Bild
Länkstig

Danska: läs- och hörförståelse, grundkurs

Kurs
NS1136
Grundnivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Kväll
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12801

Kort om kursen

I en globaliserad värld blir även de närmaste grannländerna allt viktigare och det är en omväg att kommunicera med andra skandinaver på engelska. Många företag, särskilt på västkusten, har en gemensam organisation för hela Norden. Det är lätt att resa till Danmark, och det finns ett omfattande kulturellt utbyte mellan Danmark och Sverige. Sök den här kursen om du vill förstå danska bättre!

Om utbildningen

Enoghalvtreds, femoghalvfjerds och firs? Tycker du att det är svårt att hänga med när danskarna räknar? Ta chansen att studera danska hos oss! Studier i danska ger språkfärdighet och teoretiska kunskaper om språkvetenskap samt kunskaper om dansk historia, samhälle, litteratur och kultur. På denna introduktionskurs övar du grundläggande förståelse för talad och skriven danska. Kursen har ett grannspråksperspektiv och passar både dig som ska undervisa om grannspråk i skolan och dig som har dagliga kontakter med Danmark i yrkeslivet. För att du ska få ut maximalt av den danska språkträningen på denna kurs är aktivt deltagande närmast ett måste. Observera att undervisningsspråket är danska.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Efter studierna

Efter denna kurs kan du läsa mer danska på grund-och fortsättningsnivå, exempelvis danska 1 grundkurs, 15 hp, danska 2, grundkurs 15 hp, danska, fortsättningskurs, 15 hp och danska, fortsättningskurs 2, 15 hp.