Biogeokemiska kretslopp i havet

Ansökan öppen
Anmälningskod
GU-21903
Ansökan stängd. Sen anmälan öppnar 15 december 2020.

Om utbildningen

Kursen behandlar de biogeokemiska kretsloppen för kol, kväve, fosfor och kisel ur ett globalt oceaniskt perspektiv. Kemiska, biologiska och fysiska aspekter på kretsloppen tas upp. På kursen ingår djuphavscirkulation, gas-utbyte atmosfär - hav, biologisk produktion, biologiska pumpen, budgetar för kol, kväve, fosfor och kisel, sedimentens roll i kretsloppen, kretsloppet för kalciumkarbonat, och sambandet mellan kolkretsloppet, CO2 och klimat. Kursen har ett modelleringsperspektiv.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Alternativ 1: Att man har läst de två första åren av det marina programmet (MAR101-MAR112) med godkänt resultat om minst 90 hp. Alternativ 2: Godkända kurser om 90 hp inom det naturvetenskapliga fältet inklusive kurserna Grundläggande kemi 1 (KEM011; 15 hp) samt Ekologi och Evolution, baskurs (BIO120; 15 hp), eller motsvarande kunskaper.

Högskolepoäng, max 225 hp.

Så är det att plugga

Lokaler

Du kommer inte bara att utföra dina studieuppgifter i Göteborg, utan även vid våra forskningsstationer Kristineberg och Tjärnö, och ombord på våra forskningsfartyg.

Läs mer om lokaler