Arts and Crafts i Sverige

Anmälningskod
GU-11803
Ansökan stängd

I den här utbildningen tar vi upp frågor som relaterar till hållbarhet. Innehållet i kursen eller programmet passar in på minst ett av våra 10 hållbarhetskriterier. För dig som studerar innebär hållbarhetsmärkningen en vägledning, kvalitetssäkring och garant för att kurser eller program verkligen innehåller ett tydligt hållbarhetsperspektiv.

Om utbildningen

I kursen får du kunskap om den engelska Arts and Crafts-rörelsens påverkan på svensk stadsplanering och bebyggelse, trädgårdskonst, hemslöjd och inredning från 1800-talets slut fram till vår tid. Genom att studera stadsdelar och byggnadsverk, trädgårdar, möbler och konstverk ger kursen kunskap om Arts and Crafts-rörelsens idéer och materiella uttryck och behandlar vilken relevans och påverkan dessa i grunden samhällskritiska tankar har idag.

Behörigheter och urval

Grundläggande behörighet

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)