Länkstig

Artificiell intelligens: kognitiva system

Kurs
LT2318
Avancerad nivå
7,5 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Ortsoberoende
Undervisningsform
Distans
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-12447
Ansökan stängd

Kort om kursen

Kursen ger en överblick av teorier och praktiskt komputationella implementationer av hur naturligt språk samverkar med världen.

Om utbildningen

Kursen ger en överblick av teorier och praktiskt komputationella implementationer av hur naturligt språk samverkar med världen. I kursen avhandlas områden som semantisk teori för naturligt språk, handling och perception, situerad dialog, situerad språkinlärning, koppling av språk i handling och perception, spatial kognition, bildgenerering och -tolkning, integrerade robotdialogsystem och dyl.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

För tillträde till kursen krävs godkänt resultat på kurserna: LT2001 Introduktion till programmering 7,5 hp LT2002 Introduktion till formell lingvistik 7,5 hp LT2003 Grundläggande språkteknologi 15 hp LT2213 Komputationell semantik 7,5 eller motsvarande.

Behörighetsprövning

Behörighetsprövning

Behörighet till kursen provas enligt högskolepoäng samt passande av studentens akademinska bakgrund till forskunkapskrav.

För att bedöma sin behörighet till kursen ombeds externa kandidater att fylla i en sammanfattning och ladda upp det till antagningssystemet.

Extra PDF för ansökan

Urval

Högskolepoäng, max 165 hp.