Länkstig

Ellinor Isgren

Universitetslektor

Institutionen för globala
studier
Besöksadress
Konstepidemins väg 2
41314 Göteborg
Postadress
Box 700
40530 Göteborg

Om Ellinor Isgren

Jag arbetar som universitetslektor vid Institutionen för Globala Studier, där jag undervisar och handleder främst inom humanekologi och globala studier.

Jag jobbar även som forskare vid Lunds Universitets Centrum för Hållbarhetsstudier (LUCSUS), där jag bland annat leder forskningsprojektet "Att mobilisera bondeorganisationer för hållbar jordbruksutveckling i Afrika söder om Sahara".

Jag har doktorerat inom hållbarhetsvetenskap vid Lunds Universitet och har min bakgrund i miljövetenskap samt jordbruksvetenskap. Mitt huvudsakliga forskningsintresse är skärningspunkten mellan jordbruk, utveckling, och hållbarhet, särskilt i småbrukarsammanhang, samt sociala och politiska mobiliseringsprocesser på landsbygden. Mer om min forskningsprofil samt publikationer finns här.

Som lärare tycker jag om att guida studenter genom de komplexa frågor som 'hållbar utveckling' handlar om, och särskilt att hjälpa studenter bättre förstå de samhälleliga drivkrafterna bakom miljöproblem (och vad som därmed behöver förändras). Jag har undervisat särskilt inom kurser och kursmoment som har att göra med landsbygdsutveckling, jordbruk och matsäkerhet/suveränitet, och sociala rörelser.