Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Ny bok om digitalisering av högre utbildning

Publicerad

Boken:"Digitalisering av högre utbildning"

Frode Slinde har författat kapitlet "Studentpoddar i nutrition" i den nya boken "Digitalisering av högre utbildning".
– Kapitlet handlar om en kurs jag hade förra året. Studenterna fick producera egna poddar där de på fem minuter sammanfattade vetenskapliga studier. De lyssnade sedan på varandras poddar och diskuterade innehållet på campusförlagda seminarier, säger han.

Boken är en exempelsamling på hur digitala verktyg kan användas inom högre utbildning. Den är skriven av och för lärare, med en grund i forskning och evidens. I Vision 2020 står det tydligt att Göteborgs universitet ska öka utbudet av nätbaserade fristående kurser.
– Då behöver vi lära oss metoder som vi kan använda i digitaliseringen av den högre utbildningen.

En inspirationskälla

Universitetslärare förväntas kunna använda digitala lärmiljöer i allt större utsträckning.
– I boken ges många exempel från andra lärare hur de använt digitala metoder både för seminarier, sociala medier, poddar, video, för bedömning, omvänt klassrum och nätundervisning. Boken kan ses som en inspirationskälla och som en källa till att få idéer.

Mer om boken

Läs mer om boken "Digitalisering av högre utbildning" på Studentlitteraturs webbplats

"Digitalisering av högre utbildning"

Redaktör: Stefan Hrastinski
Författare: Erik Öberg, Pia Heidtmann, Rebecca Hincks, Lennart Svensson, Robert Holmgren, Jonas Moll, Anna Söderström, Tomas Holmgren, Carolina León Vegas, André Leblanc, Jimmy Jaldemark, Lisbeth Dahlström, Josefin Andersson Sols, Kenneth Johansson, Thomas Kvist, Hugues Engel, Kristina Jonäll, Christian Stöhr, Pernilla Josefsson, Maria Karlsson, Cecilia Kilhamn, Björn Kjellgren, Fredrik Land, Monica Liljeström, Kerstin Lind, Tom Adawi, Katarina Lindahl, Elinor Adenling, Thomas Lingefjärd, Anna Andersson, Ann-Marie von Otter, Christel Backman, Åsa Rejnö, Malin Berghammer, Mario Romero Vega, Christophe Demaziere, Elisabeth Saalman, Katherina Dodou, Svetlana Sabelfeld, Maren Eckart, Frode Slinde, Lars Edgren, Lena Stangvik Urban, Jenny Eklöf, Sara Uhnoo, Linda Flores Ohlson, Mattias Wahlström, Lars Hammarstrand

För ytterligare information kontakta:

Frode Slinde, docent och prefekt, institutionen för kost- och idrottsvetenskap vid Göteborgs universitet
frode.slinde@gu.se, 031-786 4220