Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Läs logik på masternivå - ny tvärvetenskaplig utbildning

Hösten 2016 startar ett helt nytt internationellt och tvärvetenskapligt masterprogram i logik på Humanistiska fakulteten vid Göteborgs universitet – Logic Master’s Programme.

– Programmet är relevant för studenter från flera olika fält eftersom logik är fundamentalt inom många områden, exempelvis för frågor kring språklig mening, mänsklig kognition, matematiska bevis och datorprogram, säger Fredrik Engström, forskare i logik och en av de programansvariga.

Den nya utbildningen riktar sig till studenter som läst matematik, lingvistik, filosofi eller datavetenskap. Undervisningen är helt på engelska och under första året är det fokus på en gemensam grund eftersom studenterna kommer från så skilda ämnesområden.
– Med denna kunskapsgrund som bas får de sedan specialisera sig på önskade grenar inom logikämnet, säger Fredrik Engström.

Utbildningen förbereder för en akademisk forskarkarriär, men kan också fungera som fördjupning och förstärkning av studenternas grundexamen inför kvalificerade jobb exempelvis inom industrisektorn.

Logic Master’s Programme ges av institutionen för filosofi, lingvistik och vetenskapsteori vid Humanistiska fakulteten, Göteborgs universitet, tillsammans med lärare och forskare från IT-fakulteten, Naturvetenskapliga fakulteten och Chalmers.

För mer information om programmet, se flov.gu.se/mil
eller kontakta Martin Kaså, tel: 031-786 4287, e-post: martin.kasa@gu.se