Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Öppet seminarium: Strategier för gränssättning och återhämtning vid distansarbeten och andra arbetsförhållanden

Forskning

Centrum för Global HRM välkomnar till online-seminarium om Strategier för gränssättning och återhämtning vid distansarbeten och andra arbetsförhållanden med Lotta Dellve, professor vid Göteborgs Universitet (GU) och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) och Kristina Palm, forskare vid Karolinska Institutet (KI), Karlstad Universitet (KAU) och docent och lektor vid KTH.

Seminarium
Datum
16 sep 2020
Tid
14:30 - 16:00
Plats
Zoom (online seminarium)
Sista anmälningsdag
14 september 2020

Arrangör
Centrum för Global HRM
Anmälan är stängd.

Seminariet tar upp pågående forskning om arbetsmiljö och välbefinnande i arbetslivet vid digitalt medierat distansarbete i hemmet. Kritiska aspekter kring gränssättning på individuell och organisatorisk nivå diskuteras. Seminariet behandlar även distansarbete och de förändrade arbetsförhållanden som har blivit många människors vardag till följd av Covid-19 krisen. 

Frågor i fokus: Hur hanteras gränser i arbetslivet och mellan arbetsliv och privatliv? Vilka positiva och negativa konsekvenser ger de? Hur kan HR stödja anställda och chefer? Vilka kritiska aspekter finns för distansarbete och gränssättning mellan arbete och fritid ur ett arbetsgivar- och medarbetarperspektiv? De erfarenheter och arbetssätt som vi gör i dag, kan de tänkas komma att prägla hur det fortsätta” normala” arbetslivet ser ut även efter lättade restriktioner? 

Välkomna att anmäla er till seminariet nedan för att få inbjudan med zoom-länk och mer information.

Medverkande:

Lotta Dellve, professor vid Göteborgs Universitet (GU) och Kungliga Tekniska Högskolan (KTH)

Kristina Palm, forskare vid Karolinska Institutet (KI), Karlstad Universitet (KAU) och docent och lektor vid KTH.