Projektutveckling och konstnärlig fördjupning

GU-15051
Tillfället är inställt

Kort om kursen

Den här kursen, som både är både teoretisk och praktisk, riktar sig till dig som arbetar i en konstnärlig praktik och vill utveckla och undersöka en frågeställning. Du får utveckla din konstnärliga praktik inom våra inriktningar Metallgestaltning, Textil – Kropp – Rum eller Möbeldesign inriktning trä.

Om utbildningen

I ansökan beskriver du det projekt du vill utveckla och genomföra samt redogör för hur du vill utveckla samarbeten med parter som är relevanta för projektet.

I första delen av kursen fördjupar och förtydligar du projektets teoretiska sammanhang och hur det förhåller sig till omvärlden. Parallellt arbetar du med materiella experiment. Utifrån det utvecklar du en projektbeskrivning som du genomför praktiskt i andra delen av kursen. I slutet av kursen skriver du en kursrapport och presenterar resultatet av dina undersökningar muntligt och i utställningsform.

Undervisningen sker i form av individuellt projektarbete, föreläsningar, handledning individuellt och i grupp, workshopar och seminarier.

Undervisningsspråket är engelska. Antagning görs i mån av plats i verkstad.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Konstnärlig utbildning om minst 180 hp eller motsvarande. Dessutom krävs Engelska nivå 6/Engelska B.

Högskolepoäng, max 225 hp.