Matematiska tecken och mönster

Anmälningskod
GU-21720

Om utbildningen

Denna kurs ingår i ämneslärarprogrammet och kan även läsas som fristående kurs. Observera att kursen kan räknas mot behörighet i matematik för personer som har en lärarexamen, men inte automatiskt i andra sammanhang. Matematik är inte ett formellt huvudområde i denna kurs.

Kurserna i Matematik för ämneslärare avser att ge god förståelse för matematiska metoder, begrepp och teorier, god förmåga att följa och föra resonemang samt kunskaper som utgör en god grund för verksamhet som lärare och för fortsatta studier. Denna kurs lämpar sig både för gymnasie- och för 7–9-lärare.

Kursen fokuserar på modellering och problemlösning och innebär veckovisa inlämningar som genomförs i par.

Behörigheter och urval

60 hp i matematik eller motsvarande kunskaper.

Platsgaranti

Så är det att plugga

Matematiska vetenskaper är en gemensam institution
Chalmers/Göteborgs universitet. Din undervisning sker i Matematiska
vetenskapers rymliga och ljusa lokaler på Chalmers campus Johanneberg, där det finns föreläsningssalar, datorsalar och grupprum. Här finns också
studentlunchrum och läsesal, liksom studievägledare och studieexpedition.

Karta över Campus Johanneberg