Länkstig

Folkbildningens idé och praktik

Kurs
PDG563
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
25%
Undervisningstid
Dag
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Svenska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-19304
Ansökan stängd

Om utbildningen

Kursen vänder sig till dig med intresse för frågor om folkbildning, folkrörelser och demokrati. Vi kommer under kursen bland annat att diskutera olika innebörder och motsättningar i begreppet bildning samt analysera samtida utmaningar ur ett folkbildningsperspektiv.

I kursen behandlas olika perspektiv på folkbildning, såväl i som utanför studieförbund, folkhögskolor och kulturinstitutioner. Genom kursen skall deltagarna förvärva kunskaper om folkbildning som idé och praktik samt folkbildningens historiska utveckling och samtida utmaningar.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet.

Urval

Betyg (34 %), högskoleprov (33 %) och högskolepoäng, max 165 hp (33 %)

Så är det att plugga

Undervisningen

Kursen genomförs med fem heldagstillfällen bestående av föreläsningar, seminarier, handledning, gruppuppgifter och examination. Heldagstillfällena baseras på de studerandes aktiva medverkan.

Kursuppgifter samt litteraturstudier genomförs mellan träffarna och relateras även till de studerandes egen folkbildningspraktik.

Lokaler

Pedagogen ligger mitt i centrala Göteborg, nära till allt. Undervisning och forskning sker till stor del i tre byggnader:

  • A-huset på Västra Hamngatan 25
  • B-huset på Läroverksgatan 15
  • C-huset på Läroverksgatan 5

I A-huset hittar du Servicecenter, universitetsbibliotek, studentkårens kansli, studievägledning för lärarutbildning, International Student Office Pedagogen samt ett café. Även i B-huset finns ett café, men också ett väl tilltaget studentkök med mikrovågsugnar och kylskåp. I alla husen finns gott om platser för studenter för arbete enskilt eller i grupp.