Länkstig

Daniel Curto-Millet

Universitetslektor

Inst tillämpad IT, avd för
informatik
Besöksadress
Forskningsgången 6
41756 Göteborg
Postadress
41296 Göteborg

Om Daniel Curto-Millet

Datavetare blev samhällsvetare, jag är intresserad av att studera online-gemenskaper, hur de tillsammans producerar kunskap och teknik – inklusive organisationen av mjukvaruutveckling – och hur de försörjer sig själva.

Jag är särskilt intresserad av gemenskaper och projekt med öppen källkod, även om jag också studerar crowdsourcing, spelningsarbetare och delningsplattformar. Öppen källkod (och online-gemenskaper i bredare mening) är ett bra utrymme för att studera viktiga aktuella ämnen som korsar det sociala och samhälleliga med teknik. Till exempel ses öppen källkod ofta som ett villkor för utvecklingen av medborgerlig teknik. Detta knyter effektivt samman samhällets politiska hållbarhet (i ett sammanhang av demokratisk besvikelse) och hållbarheten i mjukvaruproduktion.

Jag har en MEng från University College London, och en MSc och PhD från London School of Economics and Political Science. Innan jag var postdoktor vid Svenskt centrum för digital innovation var jag Marie Curie-stipendiat vid Spanska nationella forskningsrådet.

Jag har varit Senior Editor på Information Technology & People sedan 2022 och medlem i Editorial Review Board of Information Systems Journal sedan 2024.