Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Claes Strannegård

Professor

Data Science och AI
(DSAI)
Besöksadress
Rännvägen 6B
41258 Göteborg
Rumsnummer
5117
Postadress
41296 Göteborg

Om Claes Strannegård

Jag disputerade i logik 1996 på Filosofiska institutionen vid GU. Avhandlingen handlar om bevisbarhetslogik, som är en gren av metamatematiken och dess huvudresultat är en vidareutveckling av Gödels ofullständighetssats. Jag var post-doc på Filosofiska institutionen vid Utrechts Universitet 1997-98 och började då intressera mig för mänskligt tänkande inom logik. Med detta som utgångspunkt ägnade jag flera år åt att starta och driva forskningsbaserade företag från Chalmers och GU. Sedan 2011 ägnar jag mig återigen främst åt forskning på universitetet. Från 2013 kommer jag att arbeta med forskning på 80%, som delvis finansieras av Vetenskapsrådet (VR).

Forskning

Mina forskningsintressen ligger framför allt i gränsområdet mellan artificiell intelligens och kognitiv psykologi. Jag arbetar med tre forskningsprojekt, som beskrivs här och driver en seminarieserie om mänskligt tänkande, som beskrivs här.

Undervisning

Jag har undervisat på Chalmers, GU och SU och hållit kurser inom områdena logik, artificiell intelligens, lingvistik, programmering, och innovation. Just nu handleder jag flera examensarbetare och en doktorand.

Samverkan

Jag har varit med om att starta och driva fem forskningsbaserade företag från Chalmers och GU, däribland dessa.