Navigate to video: SMART
Video (2:19)
SMART
Bild
Länkstig

SMART - för studenter som vill investera i sin utveckling

Publicerad

SMART är ett spår som ligger på alla grundutbildningsprogram på Handelshögskolan. Det består av schemalagda interaktiva workshops som hjälper studenterna att klara studierna bättre och att bli redo för arbetsmarknaden.

De olika modulerna behandlar allt från samarbete, studieteknik, självledarskap, motivation, målsättning och kommunikation till karriärplanering. Det är ett program som hjälper studenterna att få ut så mycket som möjligt av sin studietid och samtidigt att förbereda sig inför arbetsmarknaden.  

Måns Kristiansson är student på Ekonomie kandidatprogrammet och uppskattar SMART:  

- Vi har fått lära oss om studieteknik, hur man marknadsför sig själv, t.ex. sätta upp en bra Linkedin-profil. Vi har även fått gå en bra kurs i Excel från Learnesy. Färdigheterna här har lärt mig att bli en bättre människa i det sociala livet men också i arbetslivet.  

Även Anne Eileen Sørensen har gått SMART:  

- Jag tror att SMART kommer att hjälpa mig i framtiden med att jag blivit mer självsäker, att man har förberett sig mer än sina kollegor, att man gjort ett steg extra. Jag känner mig till exempel mer självsäker i att hålla presentationer. Vi har även lärt oss hur man ska sätta målsättningar. Att jag faktiskt vet vad jag vill, hur jag ska göra det och varför jag behöver göra något.  

Navigate to video: SMART
Video (2:19)
SMART

 

Fakta: SMART

 SMART levereras av Handelshögskolans Career service i nära samarbete med varje program. När du har deltagit i SMART får du diplom, som du bl a kan använda i ditt jobbsökande. Hör av dig till coacherna på Career Service eller din studievägledare om du vill veta mer.