Postdoktor i miljövetenskap sökes!

En postdoktor i miljövetenskap sökes till institutionen för biologi och miljövetenskap vid Göteborgs universitet. Tjänsten är inom ekotoxikologi med fokus på mikroplasters effekter på fisk.

Arbetet sker i en forskargrupp som studerar effekterna av miljöföroreningar, från specifika mekanismer hos enskilda kemikalier eller grupper av ämnen, till riskbedömningar av komplexa blandningar.

Den nuvarande anställningen fokuserar på mikroplaster och studier av konsekvenserna av exponering hos fiskar. Forskningsfältet börjar förstå effekter av mikroplast-exponeringar, men dessa studier är begränsade och det finns stora kunskapsluckor. Arbetet kommer att ske inom ett forskningsprojekt finansierat av FORMAS. Syftet med projektet, och anställningen som postdoktor, är att studera effekterna av mikroplaster på fisk och att mäta den relativa benägenheten för mikroplast att fungera som vektorer för miljöföroreningar i näringskedjan. Dessa studier kommer att göras med hjälp av in vivo-system.

Mer information och annonsen hittar du här.