Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

HRunconf - bygger på aktiv medverkan och ger mycket tid för nätverkande

Publicerad

Tänk dig en konferens där du får vara med och bestämma innehållet i schemat på plats. Du kan välja att vara spårledare eller att gå på spår där du bidrar med dina kunskaper och erfarenheter.

Och handlar inte spåret om det du trodde är det fritt fram att byta till ett annat som verkar bättre. Mer som en lång fikarast med en touch av struktur än en konferens. Så kan man beskriva HRunconf 2016.

Som en del i uppdraget att skapa nya mötesplatser mellan olika aktörer inom HR var Centrum för global HRM en av sponsorerna till HRunconf 14-15 april 2016. Konferensen samlade ett 50-tal yrkesverksamma inom HR som fick chansen att prata om ämnen som intresserade dem eller presentera ett problem som de försöker lösa  och få ta del av övriga deltagares erfarenheter och kunskap.

Jag har aldrig varit på en konferens där jag varit lika aktiv som under HRunconf. Detta ledde till att jag tvingades verbalisera tankar och pröva dessa på andra. Det gör också detta till ett mycket bra tillfälle för nätverkande eftersom det sker hela tiden inte bara på fikarasten som på andra konferenser.
Mark Wennerström, kanslichef Göteborgs universitet.

Teman - digitalisering, morgondagens fysiska arbetsplats och många fler
På ett större plan fungerar HRunconf som bra omvärldsbevakning kring vad som är aktuellt eller trendigt i HR-Sverige. På HRunconf2016 var det särskilt två teman som återkom i varierande former på spåren – digitalisering i bredare mening och morgondagens fysiska arbetsplats.

Exempel på andra spår:
• Vad är agilt HR? Hur gör man?
• Mångfald – hits and misses. För de som försökt öka mångfalden på arbetsplatsen och lyckats eller misslyckats.
• Vilka är de viktigaste HR-uppgifterna på en arbetsplats? Vad kan man inte prioritera bort? Vilket ansvar har den ”vanliga” chefen?
• Hur skapar man engagerade medarbetare? Vad tycker ni/hur gör ni?
• Hur skapar vi lärande organisationer?
• Hur stöttar man chefen i svåra samtal?
• Hur mäta värdet av Employer Branding?
• Chef vs ledare

Lätt att bli spårledare
Tröskeln är låg för att starta ett spår och vara spårledare. Du behöver bara skriva en rubrik och vem du är på en lapp och sedan sätta upp på ledig tid i schemat. De som kommer till spåret är ju intresserade av samma saker som du så samtalet sköter sig nästan självt.


Session 3 som här är tom fylldes på med intressant innehåll under kafferasten.

Mer om HRunconf, öppnas i nytt fönster