Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Handelshögskolestudenten Mattias Svensson är årets Sten-Olof Palm-stipendiat

Publicerad

Årets Sten-Olof Palm-stipendiat är Mattias Svensson från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet som får ett års praktik på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. samt 200 000 kr för att täcka boende och uppehälle under perioden. Stipendiet delas ut av Göteborgs Köpmannaförbund.

Vistelsen i USA ger erfarenhet från bland annat marknadsföring, försäljning och projektledning i en amerikansk kontext. Stipendiaten kommer delta i alla typer av arbetsuppgifter på Handelskammaren, men är särskilt ansvarig för bland annat event, kampanjer och arbetsgrupper.

-Jag känner mig otroligt tacksam för att ha blivit tilldelad detta fantastiska stipendie och praktikplats på SACC i Washington D.C. Jag ser verkligen fram emot att få vara projektledare för nästa års Executive Forum, något som kommer att utveckla mig enormt och även sätta vad jag lärt mig på Handels på prov, säger Mattias Svensson.

På bilden från vänster: Ulla Nilson, Mattias Svensson, Stefan Johansson, Kenneth Odéus. Mattias Svensson är stipendiaten, övriga är representanter från Göteborgs Köpmannaförbund

Juryns motivering

2018 års stipendiat är Mattias Svensson som har gått masterprogrammet Marketing and Consumption på Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Hans stora marknads(förings)tänk, goda meriter, service- och säljerfarenhet samt intresse för kulturöverskridande samverkan gör att vi ser Mattias som en mycket välförtjänt stipendiat. Vi är förvissade om att Mattias kommer vara en stor tillgång för verksamheten på Swedish-American Chambers of Commerce i Washington D.C. och att praktikåret kommer att ge honom värdefull erfarenhet och ett kontaktnät som öppnar upp för ett framgångsrikt yrkesliv.

Stipendiet delas ut för 9:e gången

Stipendiet är instiftat av Göteborgs Köpmannaförbund i samverkan med the Swedish-American Chambers of Commerce (SACC-USA) och Centre for Retailing vid Handelshögskolan i Göteborg. Detta är 9:e gången som stipendiet delas ut. Målsättningen är att stimulera intresset hos studenter för de särskilda förutsättningar, utmaningar och möjligheter som möter parti- och detaljhandeln. Nästa utlysning görs i december 2018, mer information om Sten-Olof Palm stipendium

Vem var Sten-Olof Palm?

Sten-Olof Palm, som stipendiet är uppkallat efter, var en nestor inom handeln i Göteborg. Han tog sin examen vid Handelshögskolan i Göteborg i början av 1960-talet. Under åren 1965-1993 var han VD för Göteborgs Köpmannaförbund. Han var också en drivande kraft vid bildandet av Handelns forskningsstiftelse 1988 och mycket engagerad i utvecklingen av kontakterna mellan akademin och handeln. Sten-Olof Palm gick ur tiden 2010 i en ålder av 77 år.

Kontakt

Mattias Svensson
0764-223 555
mattias.svenss@gmail.com

Kenneth Odéus, Göteborgs Köpmannaförbund
0705-68 08 59
kenneth.odeus@gmail.com

Lena Hansson, Centre för Retailing
0766-18 54 92
lena.hansson@handels.gu.se