Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Forskningsproppen föreslår fortsatt anslag till GPCC

Publicerad

Regeringen har nu presenterat sin forskningsproposition, som sätter upp ramarna för svensk forskningspolitik fram till år 2020. Bland annat föreslås en fortsatt finansiering av de strategiska forskningsområdena, där GPCC utgör en av totalt 43 miljöer nationellt, med öronmärkta medel till lärosätena. Vikten av fortsatt samverkan, jämställdhet, integrering med utbildning samt tvärvetenskapligt och tvärsektoriellt samarbete framhålls, och här passar GPCCs verksamhet in helt och fullt.

- En sak står klart och är mycket glädjande – de strategiska forskningsområdena permanentas och det innebär att GPCC får fortsatta, öronmärkta anslag, kommenterar Sahlgrenska akademins ekonomichef Kristina Johansson.

GPCCs centrumföreståndare Inger Ekman gläds också åt nyheten: "Detta är naturligtvis mycket glädjande, och innebär att vi kan fortsätta vårt arbete med att ta fram evidens som visar effekterna av personcentrerad vård, men även arbeta på längre sikt och i större skala, och då speciellt med fokus på implementering. Det finns ett stort intresse för att implementera personcentrerad vård från verksamheter och även hela landsting och regioner, och vi vill ta fram verktyg för att hjälpa dem att ställa om till personcentrerad vård och titta på hur den omställningen kan upprätthållas i längden."

Läs hela artikeln från Akademiliv här.