Bild
Yrkeslärarnas dag
Länkstig

Yrkeslärarnas dag

Utbildning & lärande

Yrkeslärarnas dag är en fortbildningsdag för verksamma yrkeslärare i gymnasieskola, gymnasiesärskola och gymnasial vuxenutbildning samt yrkeslärarstudenter. Välkommen att ta del av efterfrågad fortbildning, träffa andra inom samma fält och få tillfälle att skapa kontaktytor. Yrkeslärarnas dag arrangeras av Yrkeslärarprogrammet vid Göteborgs universitet den 1 november v.44. Se program nedan. Anmälan är nu öppen.

Seminarium
Datum
1 nov 2022
Tid
13:00 - 15:00
Plats
Zoom
Sista anmälningsdag
31 oktober 2022

Bra att veta
Se anmälningslänkar nedan.

Sexualitet,  samtycke och relationer i gymnasieskolan

Tid: 13.00-15.00 inklusive paus

Med anledning av nya skrivningar i läroplaner om sexualitet, samtycke och relationer – vad innebär dessa för mig som lärare och hur kan man arbeta för att uppnå detta krav? Charlotte Persson delar med sig av erfarenheter från att arbeta såväl tematiskt som ämnesintegrerat. Praktiska exempel och viktiga lärdomar, demonstration av stödsajt med bra material. Elevernas frågor - hur bemöter man dessa? Vad innebär det att ”fånga frågan i flykten” Sexualitet, samtycke och relationer - Skolverket.

(zoomlänk skickas ut till alla anmälda innan den 1/11)

Medverkande: Charlotte Persson. Leg gymnasielärare svenska och religion. Förstelärare i Sexualitet, Samtycke och Relationer. Angeredsgymnasiet, Göteborg.

Vid frågor: Susanne Gustavsson, susanne.gustavsson@ped.gu.se

Validering i yrkesutbildning

Tid: 13.00- 15.00 inklusive paus. 

Eftermiddagen ägnas åt samtal om validering i yrkesutbildning. Välkommen både du som har erfarenhet av validering och du som är nybörjare.

Program
13.00-13.30
Validering – begrepp och perspektiv
Per Andersson, professor vid avdelningen för pedagogik och vuxnas lärande, Linköpings universitet.

13.30-13.50
Från projekt om validering till resurser för validering
Susanne Gustavsson, Göteborgs universitet, Kicki Mällbin Validering Väst, Anna Peterson, extern representant i yrkeslärarprogrammets programråd

Samverkan om validering – Högskolan Väst och Kunskapsförbundet Väst
Susanne Rath, Högskolan Väst, Annelie Sjölin Kunskapsförbundet Väst

14.00-14.40
Slumpvisa grupper - erfarenhetsutbyte och nästa gemensamma steg?
Samtal om lärdomar, framgångsfaktorer och utmaningar vid valideringsarbete. Vilka är behoven som kan tillgodoses via ett nätverk?  

14.40-15.00
Frågor, förslag och avslutning
(zoomlänk skickas ut till alla anmälda innan den 1/11)

Medverkande: Susanne Gustavsson, yrkeslärarprogrammet Göteborgs universitet. Kicki Mällbin och Anna Lindeblad, Validering Väst, Validering väst - en stödstruktur för validering (valideringvast.se)

Vid frågor: Susanne Gustavsson susanne.gustavsson@ped.gu.se