Bild
Yrkeslärarnas dag
Länkstig

Yrkeslärarnas dag

Utbildning & lärande

Yrkeslärarnas dag är en fortbildningsdag för verksamma yrkeslärare i gymnasieskola, gymnasiesärskola och gymnasial vuxenutbildning samt yrkeslärarstudenter. Välkommen att ta del av efterfrågad fortbildning, träffa andra inom samma fält och få tillfälle att skapa kontaktytor. Yrkeslärarnas dag arrangeras av Yrkeslärarprogrammet vid Göteborgs universitet den 1 november v.44. Se program nedan. Anmälan är nu öppen.

Föreläsning
Datum
1 nov 2022
Tid
13:00 - 15:00
Plats
Zoom
Sista anmälningsdag
31 oktober 2022

Bra att veta
Se anmälningslänkar nedan.

Sexualitet,  samtycke och relationer i gymnasieskolan

Tid: 13.00-15.00 inklusive paus

Med anledning av nya skrivningar i läroplaner om sexualitet, samtycke och relationer – vad innebär dessa för mig som lärare och hur kan man arbeta för att uppnå detta krav? Charlotte Persson delar med sig av erfarenheter från att arbeta såväl tematiskt som ämnesintegrerat. Praktiska exempel och viktiga lärdomar, demonstration av stödsajt med bra material. Elevernas frågor - hur bemöter man dessa? Vad innebär det att ”fånga frågan i flykten” Sexualitet, samtycke och relationer - Skolverket.

Anmäl dig här 
(zoomlänk skickas ut till alla anmälda innan den 1/11)

Medverkande: Charlotte Persson. Leg gymnasielärare svenska och religion. Förstelärare i Sexualitet, Samtycke och Relationer. Angeredsgymnasiet, Göteborg.

Vid frågor: Susanne Gustavsson, susanne.gustavsson@ped.gu.se

 

Validering i yrkesutbildning

Tid: 13.00- 15.00 inklusive paus. 
 

Eftermiddagen ägnas åt samtal om validering i yrkesutbildning. Välkommen både du som har erfarenhet av validering och du som är nybörjare. Mötet inleds med korta inspel om:

- yrkeslärares erfarenheter,

- resurser som på olika sätt stödjer arbete med validering,

- aktuell forskning om validering

Därefter inbjuder vi till erfarenhetsutbyte och diskussion om lärdomar, framgångsfaktorer och utmaningar vid valideringsarbete. Målet är att dels synliggöra kunskaper och resurser, dels initiera ett nätverk och kanske en webbplats för mer kontinuerligt erfarenhetsutbyte och kunskapsutveckling.

Anmäl dig här 
(zoomlänk skickas ut till alla anmälda innan den 1/11)

Medverkande: Susanne Gustavsson, yrkeslärarprogrammet Göteborgs universitet. Kicki Mällbin och Anna Lindeblad, Validering Väst, Validering väst - en stödstruktur för validering (valideringvast.se)

Vid frågor: Susanne Gustavsson susanne.gustavsson@ped.gu.se