Hoppa till huvudinnehåll
Bild
Bilden visar betongexperten S-O Ahlberg
Länkstig

Historisk betong – Historik & Restaurering: Grundkurs för alla yrkesgrupper verksamma inom kulturmiljösektorn

Hållbarhet & miljö

Välkommen till en kurs som ger grundläggande kunskaper kring materialet betong både ur tekniskt och historiskt perspektiv. Huvudlärare är Sven-Olof Ahlberg, Kulturbyggnadsbyrån i Sverige AB med stor kunskap kring historiska betongkonstruktioner och författare till boken Bevara betongen.

Kurs
Datum
14 okt 2021 - 15 okt 2021
Plats
Elite Hotel Knaust, Storgatan 13, Sundsvall
Antal platser
30
Kostnad
3900 kr exkl. moms. Lunch samt för- och eftermiddagskaffe ingår i kursavgiften. Medarbetare i företag anslutna till branschföreningen Byggnadsvårdsföretagen erhåller 500:- i rabatt på avgiften, dvs 3.400:- + moms.
Sista anmälningsdag
10 oktober 2021

Medverkande
Sven-Olof Ahlberg, Kulturbyggnadsbyrån i Sverige AB
Bra att veta
Kursen omfattar svenska och internationella exempel på historiska betongkonstruktioner, genomförda renoveringar och antikvariskt tekniska avvägningar i samband med dessa. Vi tar upp betongens estetik och de skademekanismer som bryter ned materialet. I samband med diskussioner om armeringens utveckling berörs även viss hållfasthet och konstruktion. Kursdeltagarna behöver inte ha tekniska förkunskaper men förväntas delta aktivt i undervisningen genom diskussioner och reflektioner. Alla moment berör frågor om kulturhistoriskt värde med exempel på avvägningar och konsekvenser relaterat till fallstudier och studiebesök.
Målgrupper: Kursen vänder sig till professionella aktörer inom kulturmiljöområdet, t.ex. antikvarier, arkitekter, fastighetsförvaltare, byggentreprenörer, konservatorer och hantverkare.
Arrangör
Hantverkslaboratoriet
Anmälan är stängd.