Bild
AI genererad bild av Göteborgs hamn
Foto: Dall-E
Länkstig

Gothenburg through the Ages Jam

Kultur & språk

Göteborg är en stad med rik historia. Denna historia finns att utforska och upptäcka i såväl Kungliga bibliotekets tidningsarkiv, Riksantikvarieämbetets söktjänst Kringla och Riksarkivets samlingar med polisrapporter, fotografier och filmer tagna av hängivna amatörer som velat skildra sin stad. Men vad skulle hända om dessa skrivna, fotograferade och filmade minnen gestaltas i nya mediala format? Vad skulle vi kunna hitta om vi sökte bland dem med moderna, semantiska sökmetoder? Projektet Tidernas Göteborg bjuder in till game jam i det vackra Glashuset för att vi tillsammans ska kunna gestalta Göteborgs kulturhistoria som spel och interaktiva narrativ!

Workshop
Datum
18 nov 2022 - 20 nov 2022
Ytterligare information
Mer om forskningsprojektet
här

Medverkande
RISE
Riksarkivet i Göteborg

Verktyget
Deltagare kommer att ha tillgång till ett semantiskt sökverktyg som är tänkt att användas för att inspirera arbetet. Inspirationen kan ske såväl under ett tidigt idéstadie som för att ta fram innehållsmaterial.

Grupper
I detta jam deltar du med fördel i grupp, men arrangörerna kommer att vara till hands för att bilda grupper på plats och det går även att delta ensam.

Intervjuer
Vi kommer att vilja intervjua deltagarna för att bättre förstå processen som lett från inspiration till gestaltning. Vi frågar oss t.ex. hur olika ingångspunkter leder till olika resultat samt hur sökverktyget och andra redskap eller metoder spelat in i arbetet.

Agenda (kan komma att ändras, vi kommer nog t.ex. inte ha tillgång till lokalen hela nätterna)

Fredag 18e Nov 18.00
Introduktion på plats med föreläsning                                                           

Fredag 18e Nov 19.00 - Söndag 20e Nov 17.00       
Arbete i grupp

Söndag 20e Nov 17.00
Presentationer och val av juryns favorit

Mat
Vi kommer att kunna erbjuda dryck och enklare förtäring under jammet.

Jury
En jury är under sammansättning för jammet. Denna kommer att få titta på, spela och bedöma en favorit ibland bidragen på söndag kväll. Vinnarna kommer få ett fint pris!