Bild
Studenter arbetar tillsammans vid ett tidigare kurstillfälle
Länkstig

Äta - matkultur, materialitet och design

Kurs
FKGEAT
Grundnivå
15 högskolepoäng (hp)
Studietakt
50%
Undervisningstid
Blandad undervisningstid
Studieort
Göteborg
Undervisningsform
Campus
Undervisningsspråk
Engelska
Start/slut
-
Ansökan öppen
-
Anmälningskod
GU-15015
Ansökan stängd

Kort om kursen

Den här kursen vänder sig till dig som är intresserad av förhållandet mellan design och ätande. Genom grundläggande designmetoder får du och de andra studenterna arbeta med begrepp och företeelser inom matkultur och design för att skapa gemensam kunskap och förståelse.

Om utbildningen

Att äta kan betyda oändligt många olika saker. Det kan handla om överlevnad, njutning eller stress likaväl som möten, tid och tillgänglighet. Ätande har olika innebörd för alla.

I Kursen ÄTA – Matkultur, Materialitet och Design står den enkla måltiden som en plattform för konversation, reflektion, erfarenheter och möten. Ätandets materialitet, rumslighet och koreografi – som i, de föremål vi använder, rummet vi befinner oss i och hur vi rör oss – är utgångspunkten för kursens undersökande designarbete.

Kursen vänder sig till dig som är intresserad av förhållandet mellan design och ätande. Du är kanske verksam inom restaurangnäringen, arbetar med design eller har ett stort intresse för matkultur. Genom grundläggande designmetoder får du och de andra studenterna arbeta med begrepp och företeelser inom matkultur och design för att skapa gemensam kunskap och förståelse. Tillsammans undersöker ni måltiden som en plattform för samtal, reflektion, upplevelser och möten.

Under terminen arbetar du löpande med ett eget designprojekt som tar sin utgångspunkt i något av kursens tre övergripande teman: Mat – Kropp (t ex sinnen, normer), Mat – Politik (t ex makt, resursfördelning) och Mat – Artefakt (t ex funktion, material).

På www.eathdk.se kan du få en inblick från tidigare workshops, studentarbeten och kursmoment.

Kursen ges på engelska. Läs mer om hur du ansöker på vår internationella sida.

Behörigheter och urval

Förkunskapskrav

Grundläggande behörighet

Urval

Betyg (25%), högskoleprov (25%) och arbetsprov (50%)