Länkstig

Samantha Hookway

Universitetsadjunkt

Enheten för Design
Telefon
Besöksadress
Kristinelundsgatan 6-8
41137 Göteborg
Postadress
Box 131
40530 Göteborg

Programansvarig

Enheten för Design
Telefon
Besöksadress
Kristinelundsgatan 6-8
Göteborg
Postadress
Box 131
40530 Göteborg

Om Samantha Hookway

Samanthas design och konstnärliga arbete fokuserar ofta på samverkande och gjort genom att arbeta tvärvetenskapligt i grupper från olika delar av universitet och näringsliv. Hennes intressen ligger i att arbeta med kreativitet i sammanhang som har glömt att kreativiteten är nödvändig. Hon drivs speciellt av kraften ”of the in-between”, ett fönster som har förutsättningar för designmöjligheter – där fönstret kan fungera som en övergång i våra erfarenheter eller är en bokstavlig bit glas som sitter mellan världar.

För närvarande samarbetar Samantha inuti Studio Alight, en kreativ studio som arbetar i mötet mellan konst, design, lag och teknik. Med hjälp av konstnärliga metoder strävar Studion efter att omklassificera, konceptualisera och kontextualisera det till synes oförklarade, osynliga och viktigast av allt, det oupplevde. Studio Alights verksamhet har utmynnat i arbeten som inkluderar klientarbete, workshops, uppdrag och utställningsverk (www.studioalight.com). På forskningsspåret har Samantha också deltagit som forskare och servicedesigner i forskningsprojekt e.g. AGECAP, Erasmus+ project - Teaching to Transgress Toolbox, och Horizon Europe projectet - HEPHAESTUS. Samantha, också, samarbetar genom att skapa pedagogiska erfarenheter och forskning inom hälso- och sjukvården.

Samantha Hookway har en MSc från HDK: s Business & Design Program och en MFA i glasskulptur från The Tyler School of Art i Philadelphia, Pennsylvania. Hon studerade också skulptur på Kungliga konsthögskolan 2006-08 i Stockholm, Sverige.