Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Världsledande bronsåldersforskare till sommarkurs

Publicerad

Ni har väl inte missar våra sommarkurser i arkeologi och antikens kultur och samhällsliv? 15 mars är sista ansökningsdag.

Bland annat ges kursen European and Mediterranean Bronze Age (AN2016). Kursen ges på engelska och huvudlärare är arkeologerna Serena Sabatini och Sophie Bergerbrant. Den kommer också innehålla gästföreläsningar från bland annat Kristian Kristiansen och Helène Whittaker.

– Göteborgs universitet är världskänt för sina bronsåldersforskare och vi har länge tänkt att institutionen borde erbjuda en sådan här kurs och ge folk möjlighet att träffa våra framstående namn, säger Serena Sabatini.

Hon menar att bronsåldern är ett mycket spännande moment i Europas historia. Det finns ytterst få kurser i Skandinavien som ger möjlighet att fördjupa sig just i denna period.

– En sak som kännetecknar kursen och som är ganska unik är dess bredd. Studenterna kommer få kunskap om både Medelhavet och kontinenten under hela perioden. Vi kommer också att ha fokus på förbindelser mellan de olika områdena, något som har undersökts mycket hos oss.

Om kursen:

Kursen kommer hållas på plats i Göteborg mellan 5 – 13 juni 2018. Resterande delar av kursen genomförs på distans. Lördag 9 juni blir det exkursion. Läs mer: European and Mediterranean Bronze Age (AN2016)

Läs mer:

Här hittar du alla våra sommarkurser: sommarkurser 2018