Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Välkommen på after work om coronavirusets ekonomiska effekter med forskare online!

Publicerad

Insatserna mot spridningen av det nya coronaviruset skapar dramatiska ekonomiska effekter. En historisk varselvåg som än så länge berör 36 800 personer har drabbat Sverige, ännu fler har blivit korttidspermitterade och hela sektorer är i gungning.

Vilka branscher är utsatta och varför? Hur ser det ut i andra länder? Kan vi göra historiska, internationella jämförelser med tidigare pandemier? Vilka effekter får coronakrisen på arbetsmarknaden och svenska företag på lång sikt?

Välkommen på after work med forskare online!

Samtalet livesänds i ett Facebook-event, direkt från Pusterviks matsal i Göteborg. I efterhand kommer det att vara tillgängligt på andra plattformar. Länk till Faceboook-eventet: https://www.facebook.com/events/261695691533090/

Observera att samtalet spelas in utan publik i enlighet med myndigheternas rekommendationer. Det går inte att komma till Pustervik och vara med på plats.

Medverkande

Ola Bergström, professor i företagsekonomi, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Expert på omställning, neddragningar och nedläggningar i Sverige och Europa.

Staffan Granér, doktor i ekonomisk historia, Handelshögskolan vid Göteborgs universitet. Expert på ekonomisk historia.

Moderator

Mattias Hagberg, journalist och författare

Med reservation för ändringar.

Information

After work med forskare är ett samarbete mellan Folkuniversitetet och Samhällsvetenskapliga fakulteten vid Göteborgs universitet.