Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Utlysning av Carin Mannheimers pris för juniora forskare 2019

Publicerad

Genom en generös donation till AgeCap kan juniora forskare inom AgeCap att söka bidrag för sin forskning från forskningsfonden för Carin Mannheimers Minne. Årets ansökan ska vara inne den 20 oktober.
Priset är på 50 000 kr och ges till alla typer av forskning om åldrande och äldre. Med unga forskare avses personer som ännu inte blivit docenter och som disputerat inom de senaste tio åren.

Så här söker du

Ansökan skall bestå av en forskningsplan och skickas senast 20 oktober till Pia Gudmundsson: pia.gudmundsson@neuro.gu.se. Namn och projekttitel ska ligga i sidhuvudet på ansökan.
Forskningsplanen skall vara på en A4 sida och skriven med Times Roman 12 med radavstånd 1,5. Den skall innehålla rubrikerna Bakgrund, Metod, Budget och Betydelse. Den skall skrivas på ett språk som även kan förstås av lekmän. Stor vikt kommer att läggas på Bakgrund och Betydelse, samt på den populärvetenskapliga framställningen. Det är även en fördel att ha en projekttitel som fångar läsaren.
Ansökningarna kommer att bedömas av en bedömningsgrupp ledd av Anna Mannheimer.

Regissör med åldrande som tema

Carin Mannheimer (1934-2014) var en känd regissör, författare och dramatiker från Göteborg. Hon var bland annat känd för TV-serier som Lära för livet (1977), Svenska hjärtan (1987), Solbacken (2003) och Sista minuten (2013).
Äldrevården och åldrande var ett tema i Carin Mannheimers senare produktioner, bland annat med föreställningen Sista dansen som spelades för utsålda hus på Göteborgs stadsteater 2008 och Stockholms stadsteater 2009.