Bild
Young researchers
Foto: Shutterstock
Länkstig

Utbildning för "early career researchers" kör igång

Publicerad

Tjugo lovande EfD-forskare som disputerat inom de senaste fem åren börjar nu med det nya EfD Early Career Fellowship Program. Programmet syftar till att hjälpa dem att utveckla sina färdigheter i att bedriva högkvalitativ och policyrelevant forskning.

Deltagarna, nio män och elva kvinnor träffades för första gången den 4 maj. De är specialiserade på delområden inom ekonomi som är relevanta för EfD-nätverket, såsom miljö, utveckling, jordbruk, skog och energiekonomi.

Bild
Chizoba Oranu
Chizoba Obianuju Oranu.
Foto: Photo: EfD

–Jag är väldigt glad över möjligheten att få delta i det här programmet. Jag hoppas kunna använda kunskaperna till att interagera med beslutsfattare och kunna påverka miljöpolitiken med forskning, säger Chizoba Obianuju Oranu, EfD Nigeria.

Programmet innehåller tre komponenter. Den första är utbildning i avancerade kvantitativa metoder, genusanalys av miljöledning, klimat- och utvecklingsekonomi, policyengagemang och kommunikation samt akademiskt skrivande.

Den andra komponenten är mentorskap av seniora medlemmar i EfD-nätverket och andra internationella samarbetspartners. Och slutligen kommer programmet att innehålla en serie forskningsworkshops.

Bild
John Sseruyange
John Sseruyange
Foto: Photo EfD

– Jag behövde inte fundera länge när jag fick en uppmaning att söka till EfD Early Career Fellowship-programmet. Jag kände att det här är chansen för mig att lära mig vad de lärarna vet och förhoppningsvis bli ännu bättre än dem! säger John Sseruyange, EfD Uganda.

Programmet är planerat att pågå till december 2023 för denna pionjärgrupp.

Möt deltagarna i programmet!

 

 

För mer information, kontakta

Program Coordinator: Yonas Alem, Director of Academic Programs: yonas.alem@gu.se
Deputy Program Coordinator: Agustin Petroni, Data Manager: agustin.petroni@efd.gu.se