Hoppa till huvudinnehåll
Länkstig

Trafikverket ny samarbetspartner

Publicerad

Som första myndighet har nu Trafikverket tillkommit som en av 12 samarbetspartners till CGHRM. Sedan tidigare representeras våra samarbetspartners av privata företag, kommuner och region/landstingsorganisationer men det som saknats är representanter för myndigheter. Det är viktigt att vi har en stor spridning och bred förankring i olika verksamheter, ägarstrukturer och organisationer för att kunna verka i ett nationellt perspektiv, säger Per Thilander, en av två föreståndare.

"Det är extra roligt att Trafikverket nu kommit med som samarbetspartner, dels utifrån att de har verksamhet i hela Sverige i ett nationellt perspektiv. Dels också att Trafikverket även verkar i en mer global och internationell kontext där allt fler utländska aktörer inom infrastrukturområdet, exempelvis entreprenörer och operatörer, de senaste åren har ökat, samt att mycket av lagstiftningen också regleras internationellt, säger Per Thilander som själv har en bakgrund som anställd inom Trafikverket.

Trafikverket har tecknat en överenskommelse om att ingå som samarbetspartner till CGHRM fram till 31 december 2017, med avtalstecknade part - Niclas Lamberg, HR-direktör.