Bild
Thomas Andersson  på en scen. Per Cramér står bredvid
Thomas Andersson mottar utmärkelsen Pro Studio et Scientia från Handelshögskolans rektor Per Cramér
Foto: Johan Wingborg
Länkstig

Thomas Andersson får medalj av Handelshögskolan

Publicerad

Thomas Andersson, Vice President Volvo Car Group och Head of Business Development and Community Engagement i Göteborgsregionen, tilldelas medaljen Pro Studio et Scientia - för engagemang och vetenskap. Med denna utmärkelse vill Handelshögskolan vid Göteborgs universitet uppmärksamma och hedra personer som gjort omfattande och mångåriga insatser för att stödja och främja Handelshögskolans verksamhet.

– Thomas har på ett enastående sätt bidragit till att utveckla ett brett samarbete mellan akademin, näringslivet och staden. Hans insatser har haft stor betydelse för Handelshögskolans utveckling och det är med glädje som vi tilldelar honom detta välförtjänta tecken på vår uppskattning, säger Per Cramér, Handelshögskolans rektor.

Bild
Thomas Andersson håller upp diplomet framför sig
Thomas Andersson
Foto: Johan Wingborg

Thomas Andersson var under många år ordförande i GU Executive Education, där han drev på utvecklingen av Handelshögskolans uppdragsutbildningar för livslångt lärande. Med sin stora erfarenhet av samarbete mellan olika sektorer och aktörer bidrar han på ett avgörande sätt till Handelshögskolans samverkansarbete. Idag är Thomas även ordförande i styrelsen för GU Ventures, det universitetskontrollerade holdingbolag som möjliggör kommersialisering av kunskap som utvecklats vid Göteborgs universitet.

Thomas Andersson får utmärkelsen Pro Studio et Scientia 2022 med följande motivering:
För att under lång tid, med stort personligt engagemang, idérikedom, tydliga ideal och en djup förståelse för betydelsen av livslångt lärande ha bidragit till Handelshögskolans utveckling som en allt starkare akademi i nära samverkan med det omgivande samhället.

–  Jag är fantastiskt glad över denna fina utmärkelse! Som alumn från Handelshögskolan är jag stolt över att bidra och jag brinner för att skapa samverkansmöjligheter mellan näringslivet, akademin och staden, säger Thomas Andersson.

Thomas Andersson har en lång karriär inom Volvo Cars, bland annat som VD för Volvo Personbilar Sverige AB, Vice President International och Vice President Global Marketing. Han är styrelseordförande för GU Ventures AB och SAFER Vehicle Traffic and Safety Centre vid Chalmers, styrelseledamot i Västsvenska Handelskammaren och sedan januari 2023 ordförande för Näringslivsgruppen Göteborg & Co. Thomas Andersson är alumn från Handelshögskolan vid Göteborgs universitet.

Medaljen med tillhörande diplom delades ut i samband med Göteborgs universitets promotionshögtid den 24 mars.

 

Av: Maria Norrström